Yalnız Mesajı Göster

Alabalık Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalık Yahnisi



alabalık nasıl pişirilir - alabalık yahnisi nasıl yapılır - patatesli alabalık yahnisiBalığın dilimlerini tuzlu suda haşlayıp, derisi ve kılçıklarını çıkarınız


Etlerini tencereye atıp, bir baş soğan çentip, 1 kaşık tereyağı ile kuvvetli ateşte pembeleşinceye kadar çeviriniz


Sonra orta ateşe alıp içine soyulmuş ve doğranmış 1,5 kilo patates koyunuz


Domates salçasıyla baharat ekiniz


Patateslerin yarısını geçinceye kadar etsuyu doldurup yavaş yavaş pişiriniz


Tuzunu, indirmeden 3 dakika önce koyunuz


Not: Balığın deri ve kılçıklarını kolayca çıkarabilecek kadar haşlayınız



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla