Yalnız Mesajı Göster

Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısı



Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısı Tarifi - Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısının Yapılışı

Malzemeler:


2 Adet havuç

4 Adet sert elma

2 Adet portakal

4 Adet yumurta

4 Çorba kaşığı esmer şeker

3 Çay bardağı süt

2 Kahve fincanı irmik

4 Adet yumurta akı

1 Çorba kaşığı margarin

Tuz


Hazırlanışı


Portakalların suyunu sıkın

1 Portakalın kabuğunu rendeleyin

Havuçları iri rendeleyin

Elmaları soyup ince ince dilimleyin ve portakal suyu ile ıslatın

4 Adet yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar çırpın

Süt irmik ve portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın

Elde ettiğiniz yumuşak hamura havuç rendesini ekleyin

Yumurta aklarına bir tutam tuz ilave edip kar haline gelinceye kadar çırpın

Hamura yavaş yavaş ilave ederek karıştırın

Fırın kalıbını yağlayıp bir kat elma bir kat hamur şeklinde döşeyin

Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın

Önceden ısıtılmış fırına verip pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla