Konu
:
Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısı
Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısı Tarifi - Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısının Yapılışı
Malzemeler:
2 Adet havuç
4 Adet sert elma
2 Adet portakal
4 Adet yumurta
4 Çorba kaşığı esmer şeker
3 Çay bardağı süt
2 Kahve fincanı irmik
4 Adet yumurta akı
1 Çorba kaşığı margarin
Tuz
Hazırlanışı
Portakalların suyunu sıkın
1 Portakalın kabuğunu rendeleyin
Havuçları iri rendeleyin
Elmaları soyup ince ince dilimleyin ve portakal suyu ile ıslatın
4 Adet yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar çırpın
Süt irmik ve portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın
Elde ettiğiniz yumuşak hamura havuç rendesini ekleyin
Yumurta aklarına bir tutam tuz ilave edip kar haline gelinceye kadar çırpın
Hamura yavaş yavaş ilave ederek karıştırın
Fırın kalıbını yağlayıp bir kat elma bir kat hamur şeklinde döşeyin
Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın
Önceden ısıtılmış fırına verip pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul