06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sultan Aziz Muhallebisi
Sultan Aziz Muhallebisi tarifi - Sultan Aziz Muhallebisi yapilisi

Malzemeler:
7 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı pirinç unu
Çeyrek kahve fincanı daha pirinç unu
Yarım kahve fincanı nişasta
1 su bardağı soguk su
Bir tutam tuz
1 kahve fincanı hindistancevizi
1 su bardağı çekirdeksiz kuruüzüm
1 çay bardağı tuzsuz badem (kavrulup, kabukları soyulmus)
1 fincan rendelenmiş portakal kabuğu
Süslemek için:
Badem, kuruüzüm, hindistancevizi
TARİFİ:
Bademleri robottan geçirin Üzümü yıkayıp süzün Bir tencereye süt, bir tutam tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve tozşekeri koyup orta ateşte kaynatın Ayrı bir kasede nişasta ve pirinç ununu, 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak ekleyin Süt boza kıvamına gelince, robottan geçmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı kuruüzümü atın Karıştırarak muhallebiye yedirin ve ateşten alın Muhallebiyi kaselere pay edip, soğutun Dilerseniz servis tabağına ters çevirerek, servis yapin
|
|
|