Konu
:
Kalbura Bastı Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kalbura Bastı Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalbura Bastı Tatlısı
Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi - Kalbura Bastı - Tatlı Tarifleri
Malzemeler:
1/2 Su Bardağı Süt, 200 gr Margarin, 4 Su Bardağı Un, 1 Paket Kabartma Tozu, 3 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz İçi
Şurup İçin:4 Su Bardağı Su, 1 Kg Toz Şeker, 1/2 Limon Suyu
Yemeğin Tarifi
Şekeri su ile kaynatın
Tencereyi ocaktan alıp,limon suyunu sıkın
Soğumaya bırakın
Bir kapta süt ve şekeri çırpın
Un ve kabartma tozu da ekleyip,yoğurun
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
Üzerine nemli bir bez örtüp,15-20 dk dinlendirin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
Elinizle hafifçe açın
Tel süzgeç veya madeni rendenin yüzeyine hamuru hafifçe bastırarak yerleştirin
Ortasına dövülmüş ceviz koyun
Hamurun kenarlarını bir diğerinin üzerine dikkatlice kapayın
Böylece dış yüzeyde desen oluşacaktır
Yağlanmış fırın tepsisine dizin
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana dek pişirin
Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirin
Bikaç dk daha fırında tutun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul