Yalnız Mesajı Göster

Sarı Burma Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarı Burma Tatlısı



Sarı Burma Tarifi - Sarığı Burma Tarifi


Malzemeleri


1 paket baklavalık yufka

3 su bardağı ceviz içi

250 gr tereyağı

Şerbeti için


5 bardak şeker

4 bardak su

2 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için:antep fıstığı

Hazırlanışı


1-Baklavalık yufkalar iki ikili gruplar halinde tezgahın üzerine seriyoruz

ince oklavaya sarıp iki parmak kadar içine katlıyoruzceviz içini ilave ediyoruz


2-Çok sıkı olmayacak şekilde oklavaya sarıyoruz


3-iki ucunu içe doğru büzüştürüyoruzDikkali şekilde oklavadan çıkarıp yağlanmış tepsiye diziyoruzBu işlemi hamur bitene kadar tekrarlıyoruz(Benim bir tepsi ve bir kare borcam dolacak kadar tatlım oldu


4-Tereyağını iyice eritiPüzerindeki köpüğü süzüyoruz(süzmezsektatlının üzeri pişerken kararıyor)


5-Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 daika kadar pişirip

170 derecede içini çekinceye kadaraltı üstü kızarana kadar pişiriyoruz


Şerbet Yapımı

1-Su ve şekeri iyice kaynatıyoruz

2-Ocaktan indirirken limonsuyunu ilave ediyoruz

3-Tatlı soğuk şerbet ılıkken eşit miktarda şerbeti tatlının üzerine gezdiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla