Yalnız Mesajı Göster

Hazır Yufkadan Baklava Yapımı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hazır Yufkadan Baklava Yapımı



Baklava Yapımı - Baklava Tarifi - Baklavanın Yapılışı - Cevizli Baklava

Malzemeler:


- 1 paket 4 numara baklavalık phillo yufka

- 2 bardak ceviz

- 1 bucuk çubuk tereyağı (150gr)

Şerbeti için:

- 3 bardak seker

- 2 bardak su

- Yarim limonun suyu

Yapılışı:


- Önce şerbeti kaynatıp bir kenarda iyice soğumaya bırakın

- Cevizi makineden geçirin İçine arzu ederseniz değişir bir tat için, 1/4 su bardağı tozşeker, yarim cay kaşığı toz tarçın ilave edin

- Baklavalık yufkalarınızı ortadan ikiye bölüp borcam kalıba tam yerleşecek boyuta getirin Yarim yufkaları önce üst üste getirin, sonra üçe bölüp ilk kısmını tepsiye yerleştirin

- üstüne cevizli karışımın yarısını yayın Sonra diğer üçte bir yufkaları koyup kalan cevizi ekleyin En son kalan yufkaları da üstüne kapatın Böylelikle üç katli olacaktır

- Keskin bir bıçakla baklava seklinde kesin

- Kızdırılmış yağı baklavanın üstüne döküp 350F (175C) dereceli fırında kızarana kadar pişirin

- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın Bayağı bir ılındıktan sonra şerbetini dokun Üstünü tamamen kapatmayın, yoksa yumuşar baklavanız

Alıntı Yaparak Cevapla