Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan reçeli

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan reçeli



Patlıcan reçeli

Türk mutfağında 41 çeşit yemeği yapılan mor sultan patlıcanın en bol zamanını değerlendirip reçelini yaptık





Patlıcan reçeli
KAÇ KİŞİLİK:
HAZIRLAMA SÜRESİ: 35 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:


30 adet küçük boy patlıcan

15 kg tozşeker

1 litre su

1 limonun suyu


Reçellik olarak alacağınız patlıcanların boyu 5-6 cm olmalı Bu boyda küçük patlıcan bulamadığınız takdirde bostan patlıcanı reçeli de yapabilirsiniz




Patlıcanların yeşil yapraklarıyla birlikte sap kısımlarını kesin Kabuklarını soyun






Patlıcanları büyük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin 15-20 dakika kadar haşlayın




Patlıcanların suyunu üzüp 4-5 kez soğuk sudan geçirin ve 20 dakika soğuk suda bekletin






Tozşekeri büyük bir tencereye alıp üzerine 1 litre su ilave edin




Koyulaşıp şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın Patlıcanların suyunu süzüp şerbete ekleyin ve reçel kıvamına gelene kadar ağır ateşte kaynatın Ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın 5-10 dakika dinlendirip kavanozlara doldurun Reçeller soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla