Konu
:
Bayram Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Bayram Baklavası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bayram Baklavası
baklava nasıl yapılır - baklava şerbeti - baklava şurubu baklava tarifi
Malzemeler:
400 gr un
300 gr tereyağı
200 ml soğuk su
10 gr tuz
Şurup için:
500 ml su
400 gr tozşeker
2-3 tane karanfil
1 çubuk tarçın
Yufka araları için:
150 gr tereyağı
250 gr ince çekilmiş ceviz içi
Süslemek için:
İnce çekilmiş antepfıstığı içi
Şurup için su, şeker, karanfil ve tarçın
çubuğunu sos tenceresine alın
Şeker iyice eriyip koyu şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatın
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Soğuyunca tarçın çubuğunu ve karanfil tanelerini içinden alın
Elenmiş un, tuz ve küçük doğranmış
tereyağını parmak uçlarınızda ovalayarak toparlayın
Azar azar su ilave ederek yumuşak
bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Tereyağını eritin
Fırın tepsisini fırça yardımıyla yağlayın
Üzerine açtığınız ince yufkalardan ikisini üst üste serin
Üzerlerine eritilmiş tereyağından sürün
Elinizdeki hamur sayısına göre miktarını ikiye ayırın
ve bu işlemi hamurların yarısı bitene kadar uygulayın
Yarısının üzerine ince çekilmiş ceviz içi serpiştirin
Kalan yufkaları aynı şekilde cevizin üzerine dizin
Hamuru streç folyoyla kaplayıp buzdolabında yarım saat dinlendirin
Hamuru buzdolabından çıkarıp 150 gramlık bezelere ayırın
Her bezeyi un serpilmiş tezgahın üzerinde olabildiğince çok ince açın
Yufkalar bitince en üstünü bıçak yardımıyla
kare şeklinde dilimlere bölün
Önceden ısıtılmış
180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin
Fırından alıp soğuk şurubu üzerine gezdirerek dökün
İnce çekilmiş antepfıstığı ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul