Yalnız Mesajı Göster

Bayram Baklavası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Baklavası



baklava nasıl yapılır - baklava şerbeti - baklava şurubu baklava tarifi
Malzemeler:

400 gr un

300 gr tereyağı

200 ml soğuk su

10 gr tuz

Şurup için:

500 ml su

400 gr tozşeker

2-3 tane karanfil

1 çubuk tarçın

Yufka araları için:

150 gr tereyağı

250 gr ince çekilmiş ceviz içi

Süslemek için:

İnce çekilmiş antepfıstığı içi


Şurup için su, şeker, karanfil ve tarçın

çubuğunu sos tenceresine alın

Şeker iyice eriyip koyu şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatın


Ocaktan alıp soğumaya bırakın

Soğuyunca tarçın çubuğunu ve karanfil tanelerini içinden alın

Elenmiş un, tuz ve küçük doğranmış

tereyağını parmak uçlarınızda ovalayarak toparlayın

Azar azar su ilave ederek yumuşak

bir hamur elde edinceye kadar yoğurun



Tereyağını eritin Fırın tepsisini fırça yardımıyla yağlayın

Üzerine açtığınız ince yufkalardan ikisini üst üste serin

Üzerlerine eritilmiş tereyağından sürün

Elinizdeki hamur sayısına göre miktarını ikiye ayırın

ve bu işlemi hamurların yarısı bitene kadar uygulayın

Yarısının üzerine ince çekilmiş ceviz içi serpiştirin

Kalan yufkaları aynı şekilde cevizin üzerine dizin




Hamuru streç folyoyla kaplayıp buzdolabında yarım saat dinlendirin

Hamuru buzdolabından çıkarıp 150 gramlık bezelere ayırın

Her bezeyi un serpilmiş tezgahın üzerinde olabildiğince çok ince açın




Yufkalar bitince en üstünü bıçak yardımıyla

kare şeklinde dilimlere bölün Önceden ısıtılmış

180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin

Fırından alıp soğuk şurubu üzerine gezdirerek dökün

İnce çekilmiş antepfıstığı ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla