06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Sucuk
fındıklı sucuk nasıl yapılır - küme nasıl yapılır - cevizli sucuk - köme - fındıklı pekmek sucuğu
MALZEME: (4 Kişilik)
Sicim
Fındık (kavrulmamış) 1 su bardağı
Üzüm Pekmezi 4 Su Bardağı
Mısır Unu 4 Yemek Kaşığı
Nişasta 4 Yemek Kaşığı
Hazırlanışı
Sicimi, 35-40 cm uzunluğunda parçalara ayırın Her bir sicim parçasını iğneye geçirerek, sık aralıklarla, aldığı kadar kavrulmuş bütün fındık dizin
Üzüm pekmezini tencereye koyup iyice koyulaşıncaya kadar kaynatın
Mısır ununu 2-3 kez ince elekten geçirin Nişastayla karıştırıp tencereye koyun Bir süre daha karıştırarak kıvamı tutturun Ocağı kapatın; kaymak bağlamaması için Karıştırmaya devam edin
Daha önceden üzerine fındık dizdiğiniz sicim parçalarını, teker teker tencerenin içerisindeki karışıma için çıkarın Bu işlemi, fındıkların üzeri 1/2 cm kalınlığında bir tabaka ile kaplanıncaya kadar dürün
Fındıklı pekmez sucuklarını, oda sıcaklığında kurumaya bırakın Sucuklar yeterince sertleşince , ortalarındaki sicimi çekerek çıkarın istediğiniz boyda parçalara bölerek, çerez olarak servis yapın
Fındıklı Pekmez Sucuğunu, üzüm pekmezi yerine, dut veya kayısı pekmezi ile de yapabilirsiniz
Not:Cevizle de yapabilirsiniz
alıntı
|
|
|