Konu
:
Kadayıflı Pötibörlü Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Kadayıflı Pötibörlü Muhallebi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kadayıflı Pötibörlü Muhallebi
Kadayıflı Pötibörlü Muhallebi Tarifi - Kadayıflı Pötibörlü Muhallebinin Yapılışı - Kadayıflı Pötibörlü Muhallebi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
1 paket Sade Pötibör Bisküvi
200 gr taze çiğ tel kadayıf
50 gr tereyağı
Muhallebi için:
5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket sade kremşanti
Yapılışı:
- Kadayıfı bir kabın içine alıp ufak parçalar halinde kırın
Bir teflon tavayı ısıtıp tel kadayıfı tavaya koyun ve sararıncaya kadar devamlı karıştırarak kavurun
Biraz renk aldıktan sonra tereyağını küçük küçük kesip tel kadayıfa ekleyip kavurmaya devam edin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
- Bisküvileri mutfak robotunda öğüterek un haline getirin ve kadayıfa ekleyip harmanlayın
- Muhallebi için kullanacağınız kremşantiyi paket üzerindeki tarife göre çırpıp hazırlayın
- Sütü tencereye alıp şeker ve un ilave edin
Devamlı karıştırarak orta ateşte pişirin
Muhallebi kıvamını alınca içine 1 paket vanilya ekleyip ocaktan indirin
Çırpa teliyle karıştırarak oda sıcaklığına gelene kadar soğutun
Soğuyunca çırpılmış kremşantinin yarısını muhallebiye ekleyip mikserle karıştırarak yedirin
- Servis bardaklarının dibine birer kaşık kadayıflı bisküvi koyup bardağın yarısına gelecek kadar muhallebi doldurun
Üzerine bir kat kadayıflı bisküvi ilave edip tekrar muhallebi ekleyerek bardakları doldurun
Üzerlerini dilerseniz kalan kremşantiyle dilerseniz yine kadayıflı bisküvi karışımı ile süsleyebilirsiniz
Soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul