Konu
:
Aşure Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Aşure Nasıl Yapılır
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşure Nasıl Yapılır
aşure tarifi - aşure yapımı - aşure yapılışı
Malzemeler:
yarım kilo buğday
6 su bardağı şeker
yarım su bardağı kuru fasulye
yarım su bardağı nohut
2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı kuş üzümü
yarım çay bardağı sarı üzüm
12-14 tane kayısı
1 elma
1 portakalın suyu
1 portakalın rendesi
3-4 tane karanfil
Yapılışı:
Buğdayı akşamdan suyla beraber bir tencereye koyalım,
kaynamaya başladığı zaman ateşten alıp kapağını kapatarak sabaha kadar bekletelim
Kuru fasulye ve nohutuda akşamdan üzerine kaynar
su döküp kapağını kapatarak bekletelim
Kayısılarıda ortadan bölüp üzerine sıcak su koyarak bekletelim
Ertesi gün büyük bir tencereye buğdayı suyu ile beraber koyup kaynatalım
Ayrı bir tencerede(düdüklüde olabilir) nohutla fasulyeyi pişirelim
Buğdayımız yeterli yumuşaklığa gelince, süzdürdüğümüz nohut ve kuru fasulyeyi ilave edelim
Pirincimizi yıkayıp koyalım
Kayısılarıda suyu ile beraber koyalım
Elmayı doğrayıp koyalım
Portakal suyu ve rendesinide ilave edelim
Üzümlerimizi ve karanfilide koyalım
Şekerimizide koyup biraz daha kaynatarak ateşten alalım
Sıcakken kaselere koyalım
Ilınınca üzerini istediğimiz malzemelerle süsleyelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul