Yalnız Mesajı Göster

Aşure Nasıl Yapılır

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşure Nasıl Yapılır



aşure tarifi - aşure yapımı - aşure yapılışı

Malzemeler:

yarım kilo buğday

6 su bardağı şeker

yarım su bardağı kuru fasulye

yarım su bardağı nohut

2 yemek kaşığı pirinç

2 yemek kaşığı kuş üzümü

yarım çay bardağı sarı üzüm

12-14 tane kayısı

1 elma

1 portakalın suyu

1 portakalın rendesi

3-4 tane karanfil

Yapılışı:

Buğdayı akşamdan suyla beraber bir tencereye koyalım,

kaynamaya başladığı zaman ateşten alıp kapağını kapatarak sabaha kadar bekletelim

Kuru fasulye ve nohutuda akşamdan üzerine kaynar

su döküp kapağını kapatarak bekletelim

Kayısılarıda ortadan bölüp üzerine sıcak su koyarak bekletelim

Ertesi gün büyük bir tencereye buğdayı suyu ile beraber koyup kaynatalım Ayrı bir tencerede(düdüklüde olabilir) nohutla fasulyeyi pişirelim Buğdayımız yeterli yumuşaklığa gelince, süzdürdüğümüz nohut ve kuru fasulyeyi ilave edelim Pirincimizi yıkayıp koyalım Kayısılarıda suyu ile beraber koyalım Elmayı doğrayıp koyalım Portakal suyu ve rendesinide ilave edelim Üzümlerimizi ve karanfilide koyalım Şekerimizide koyup biraz daha kaynatarak ateşten alalım Sıcakken kaselere koyalım Ilınınca üzerini istediğimiz malzemelerle süsleyelim

Alıntı Yaparak Cevapla