Konu
:
Limonlu Marenga Tart
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Marenga Tart
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Marenga Tart
Malzemeler :
Limonlu Kreması İçin
Su 1000 g
Pasta kreması 250 g
Yumurta sarısı 30 g
Limon 1
5 adet
Marenga İçin
Şeker 500 g
Yumurta beyazı 250 g
Su 200 g
Glikoz 60 g
Hazırlanışı:
İtalyan Marengası
Bir kabın içinde şeker, su ve glikoz 123°Cye kadar kaynatılır
Yumurta beyazı mikserde çırpılır, marenga hazır olunca kaynamış şurup azar azar yedirilir, daha sonra 15 dakika yavaş hızda çırpılır
Limonlu Krema
Bir kabın içinde su kaynatılır ve kaynatılmış suya pasta kreması ilave edilerek çırpma teli ile karıştırılır
Daha sonra yumurta ve limon suyu ilave edilerek karıştırılır ve 2 dakika pişirilir
Tartın Tamamlanması:
Tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir
Hamurun artan parçaları alınır
Hamurun kabarmaması için ortasına çatal yardımı ile delikler açılır ve fırına verilir
Pişirilmiş tart hamurun içine limonlu krema konulur ve palet bıçak yardımı ile yayılır
İtalyan marengası, torbaya doldurulur, çeşitli şekillerde sıkılarak garni yapılır
Tartın üst yüzeyini renklendirmek için İtalyan marengası pürmüz yardımı ile yakılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul