Konu
:
Sarı Alevler
Yalnız Mesajı Göster
Sarı Alevler
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarı Alevler
Malzemeler :
Pastası için:
12 yemek kaşığı (180 gr) tuzsuz tereyağ ya da margarin
3 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı su
Mereng için:
5 adet yumurtanın akı
1 + ¾ su bardağı (300 gr) toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
1/3 su bardağı (60 gr) ince dövülmüş badem
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Kremayı hazırlamak için orta boy bir kasede margarin ya da tereyağı tahta bir kaşıkla köpük köpük olana kadar çırpın
Buzdolabına kaldırıp kullanana kadar soğutun
Başka bir kasede yumurta sarılarını çırpıp kenara bırakın
Şekeri ve suyu bir tencereye koyup ağır ateşte sürekli karıştırarak eritin
Ateşi yükseltip şurubu 3-4 dakika kaynatın
Tencereyi ocaktan alıp sıcak şurubu çırpılmış yumurta sarılarına azar azar sürekli çırparak yedirin
Kaseyi soğuk suya oturtup karışım sertleşip soğuyana kadar çırpmaya devam edin
Margarini dolaptan alıp küçük parçalar halinde kesip karışıma yedirerek çırpın
Kaseni ağzını kapatıp buzdolabında soğumaya bırakın
Fırını orta derecede ısıtın
2 fırın tepsisini alüminyum kağıtla kaplayın
Merengi hazırlamak için büyük bir kasede yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın
5 tatlı kaşığı şeker ve kabartma tozunu ekleyip 1 dakika daha karışım iyice kar haline gelip sert kuleler oluşana kadar çırpın
Kalan şekeri ve ince dövülmüş bademleri ekleyip karıştırın
Hazırladığınız merengi alüminyum kağıtla kapladığınız tepsilere eşit miktarlarda boşaltıp bir bıçakla üstlerini düzelterek 20 cm çapında ve 1,5 cm kalınlığında 2 daire elde edin
Merengleri fırında hafif kahverengileşene kadar pişirip ılınmaya bırakın
Merenglerden birini servis tabağına alıp buzdolabından çıkardığınız kremanın 2/3�ünü üzerine sürün
Diğer merengi üzerine kapatın
Kalan kremayı bir sıkma torbasına doldurup merengin üzerini ve kenarlarını süsleyin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul