Konu
:
Hanım Bileği
Yalnız Mesajı Göster
Hanım Bileği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hanım Bileği
MALZEMESİ
10 avuç un
10 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
½ su bardağı ılık su
Nişasta, un (açmak için)
Şurubu için;
5 su bardağı şeker
5 su bardağı un
2-3 damla limon suyu
şekerle su iyice kaynatılarak üstüne limon suyu katılarak ılımaya bırakılır
TARİF
Derin bir karıştırma kabının içinde tüm malzeme iyice yoğrularak, 1 saat kadar dinlendirilir
10 adet beze yapılır
Hamurlar un ve nişasta karışımı ile ince açılır
Üstüne ceviz serpilerek yufkanın 1/3ü katlanır, diğer kısmında 1/3ü üstüne katlanır
Yufka ortaya doğru buruşturularak, uzunlamasına fiyonk 5 cm boyunda parmakla sıkıştırılır
Bu sıkıştırılan yerlerden kesilerek her bir parça bol kızgın sıvıyağda kızartılarak servis tabağına alınır
Soğuyunca üstüne ılık şerbet dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul