Yalnız Mesajı Göster

Hanım Bileği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hanım Bileği



MALZEMESİ10 avuç un
10 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
½ su bardağı ılık su
Nişasta, un (açmak için)

Şurubu için;
5 su bardağı şeker
5 su bardağı un
2-3 damla limon suyu
şekerle su iyice kaynatılarak üstüne limon suyu katılarak ılımaya bırakılır

TARİF
Derin bir karıştırma kabının içinde tüm malzeme iyice yoğrularak, 1 saat kadar dinlendirilir 10 adet beze yapılır Hamurlar un ve nişasta karışımı ile ince açılır Üstüne ceviz serpilerek yufkanın 1/3ü katlanır, diğer kısmında 1/3ü üstüne katlanır Yufka ortaya doğru buruşturularak, uzunlamasına fiyonk 5 cm boyunda parmakla sıkıştırılır Bu sıkıştırılan yerlerden kesilerek her bir parça bol kızgın sıvıyağda kızartılarak servis tabağına alınır Soğuyunca üstüne ılık şerbet dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla