Konu
:
Cevizli Şambali
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Şambali
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Şambali
Şambali - Şambali Nasıl Yapılır
MALZEMELER:
2 su bardağı irmik
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Ceviz
Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
5-6 damla limon suyu
YAPILIŞI:
[*]
Önce şerbeti hazırlayın; suyu ve şekeri karıştırıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha orta ateşte kaynatın, limon suyu ekleyip ocaktan alın, soğutun
[*]
Karıştırma kabına şeker, vanilya, yoğurt ve kabartma tozunu alın, iyice karıştırın
Çırpma teli kullansanızda yeterli
[*]
İrmiğide katın ve çok iyi karıştırın
[*]
Orta boy bir kalıbı yağlayın, un serpin ve hamuru içine boşaltın, üzerini kaşık yardımıyla iyice düzeltin
[*]
Üzerine bademleri hafif bastırark yerleştirin ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin
[*]
Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin, tekrar fırına koyup (kapanmış olacak) şerbetini çekene kadar bekletin
[*]
Mümkünse bir gece dinlendirip servis yapın ve tabağa alırken geniş bir servis kaşığıyla tepsiden kaldırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul