Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Şambali

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Şambali



Şambali - Şambali Nasıl Yapılır

MALZEMELER:
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozuCeviz
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 5-6 damla limon suyu
YAPILIŞI:
[*]Önce şerbeti hazırlayın; suyu ve şekeri karıştırıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha orta ateşte kaynatın, limon suyu ekleyip ocaktan alın, soğutun[*]Karıştırma kabına şeker, vanilya, yoğurt ve kabartma tozunu alın, iyice karıştırın Çırpma teli kullansanızda yeterli[*]İrmiğide katın ve çok iyi karıştırın[*]Orta boy bir kalıbı yağlayın, un serpin ve hamuru içine boşaltın, üzerini kaşık yardımıyla iyice düzeltin[*]Üzerine bademleri hafif bastırark yerleştirin ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin[*]Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin, tekrar fırına koyup (kapanmış olacak) şerbetini çekene kadar bekletin[*]Mümkünse bir gece dinlendirip servis yapın ve tabağa alırken geniş bir servis kaşığıyla tepsiden kaldırın






Alıntı Yaparak Cevapla