Konu
:
Lor Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Lor Baklavası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lor Baklavası
Malzeme
Hamuru için:
2 adet yumurta
7 su bardağı bisküvi unu
90 ml
(6 çorba kaşığı) Margarin (eritilmiş)
125 ml
(1/2 su bardağı) su
1
5 çorba kaşığı gül suyu
250 g
tatlı lor peyniri
60 g
(1/2 su bardağı) pudra şekeri
1 çorba kaşığı toz tarçın
Şurubu için:
1 kg
(4 su bardağı) toz şeker
1 litre (4 su bardağı) su
Hazırlanışı
Yumurtaları hafifçe çırpın
Bisküvi ununu bir yoğurma kabına koyun
Ortasını havuz biçiminde açıp, çırpılmış yumurtaları, eritilmiş margarini, suyu ve gül suyunu ilave edip, parmak uçlarınızla bu malzemeyi una yedirin
Yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın
Streç filme sararak buzdolabında 15 dakika dinlendirin
Fırınınızı 180°C'ye getirip ısıtın
Lor peynirini bir kaba koyup pudra şekeri ve tarçın ile karıştırın
Şurubunuzu hazırlamak için şekeri ve suyu bir tencereye koyun
Ateşe oturtup şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırın
Bir taşım kaynatıp, ateşi kısın
5 dakika daha kaynatıp ateşten alın ve iyice soğumaya bırakın
Baklava hamurunu iki parçaya bölün
Birer birer önünüze alarak hafifçe unlanmış tezgâhta (veya iki temiz naylon arasına koyarak), merdane ile 1 mm kalınlığında daire biçiminde açın
Ortadan ikiye kesip her bir yarım daireyi elinizle dikkatlice yırtmadan esneterek dikdörtgen biçimine getirin
Üzerlerine lor peynirini serpiştirin ve rulo biçiminde sarın
Her bir ruloyu 4 cm'lik parçalar halinde kesip, yağlanmış fırın tepsisine dizin
Tepsiyi fırına sürüp, yaklaşık 20-25 dakika üzerleri kahverengileşinceye kadar pişirin
Baklavaları fırından alıp üzerlerine soğumuş şurubu gezdirin ve kendi tepsisinde soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra bir tabağa aktarıp, üzerine tepside kalan şurubu gezdirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul