Yalnız Mesajı Göster

Gül Kokulu Saray Lokması

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Kokulu Saray Lokması



Malzeme
3 su bardağı Un
½ çay kaşığı tuz
25 gr hamur mayası
1 çorba kaşığı Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı gül suyu
1 bardak su
Şurup için :
5 su bardağı toz şeker
3,5 bardak su
¼ limonun suyu
5 su bardağı Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı
" Dibi yuvarlak bir kabın içine un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup, yarım su bardağı ılık su ilave edin
" Maya ile biraz un karıştırın Ilık bir yerde kabı bırakın ve üzerini örterek hamurun kabarmasını bekleyin
" Hamur kabarınca yine alttan üste elle hamuru kaldırarak iyice karıştırın
" Hamur göz göz olunca bir daha karıştırın Kıvamı ekmek hamurundan daha yumuşak olsun
" Yağı kızdırın Bir elinize hamuru, diğer elinize bir ağaç kaşık veya tatlı kaşığı alın
" Kaşığı önce soğuk ayçiçek yağına batırın sonra hamurdan fındık büyüklüğünde bir parça alın ve kızgın yağın içine atın Aynı işlemi kap dolana kadar tekrarlayın
" Kevgir ile devamlı karıştırarak biraz renk aldığı zaman süzgece çıkarın
" Hepsi tamamlanınca tekrar yağa koyup, ağır ateşte istenilen renkte olana kadar kızartın
" Kızaranları süzgeçle çıkarıp şurubun içine atın Yarım saat sonra da şuruptan çıkarıp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla