Yalnız Mesajı Göster

İÇLİ TATLI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İÇLİ TATLI




Malzemeler:

Yarım su bardağı süt
1 yumurta
200g odasıcaklığında margarin
3,5 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 tutam tuz
İç malzemesi:

1,5 su bardağı ceviz içi( fındık, bağdem)
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti:

4 Su bardağı su
4 Su bardağı şeker
yarım limonun suyu
Yapılışı;Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın Kaynadıktan sonra altını kapatın ve yarım limon suyunu içine katın, karıştırın
Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltın Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edesiye kadar ve tüm malzemeler bir top haline gelesiye kadar güzelce yoğurun(yaklaşık 10 dakika sürüyor)
hamuru 10 dakika dinlendirin
ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve elinizle biraz açın Tarçınlı ceviz içi karışımından 1 tatlı kaşığı kadar koyun Hamurun ağızı kapatıp ters çevirip aralıklı olarak tepsiye dizin Tepsiyi yağlamaya gerek yok
önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin
Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir tepsiye dizin
Odasıcaklığındaki şerbet fırından çıkan hamurların hemen üzerine dökülür 5 dakika sonra tatlılar şerbeti iyi çekmesi için ters çevrilir 10 dakika kadar sonra tekrar hamurların yüzü çevrilir Bu şekilde tüm şerbeti çekesiye kadar üzeri kapatılmadan 2 saat kadar bekletilir
Üzerine hindistan cevizi dökülerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla