06-27-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Profiterol
Profiterol tarifleri

Malzemeler
Hamuru için;
1 su bardağı un
1 su bardağı su
55 gr tereyağı, tuzsuz
1/2 çay kaşığı tuz
3 yumurta (L boy)
Yapılışı
Tencereye su, tereyağı ve tuzu koyup kaynatın Kaynattıktan sonra ocaktan alıp unu ekleyin ve spatula ile hızlı hızlı karıştırın İyice karıştırdıktan sonra, ocağa alıp orta ısıda 5 dakika karıştırarak pişirin Hamuru ocaktan alıp karıştırma kabına aktarın 5 dakika soğumasını bekledikten sonra yumurtaların birini ekleyip hamur yoğurma mikseri ile veya spatula ile karıştırın, sonra ikincisini ekleyip karıştırın ve sonra 3 sünü ekleyip karıştırın
Hamur sıkma torbasına geniş ağızı duyu ekleyin Hamuru, hamur sıkma torbasına aktarın ve aralarında yaklaşık 3cm aralıklar bırakarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 3 cm çapında topcuklar sıkın Unutmayın hamur pişince 2 misli kabarıyor Bu arada öneli olan bu işlemleri hızlı yapmak, hamuru çok bekletmeyin
Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin Ve pişme süresi bittikten sonra, fırının kapağını açmadan, içerde 20 dakika kadar beklettim
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1/2 su bardağı soğuk süt
1 kase doğranmış çilek
4-5 adet çilek, süslemek için
Renkli çikolata sosu için;
160 gr beyaz çikolata
160 gr krema
1-2 damla pembe gıda boyası
Yapılışı
Kreması için, vanilya, kremşanti ve 1/2 su bardağı süt hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişirin Ilınınca vanilyayı ekleyip soğutun Krem şantiyi 1/2 su bardağı soğuk sütle çırpıp, soğumuş kremaya katıp iyice karıştırın Topları dilerseniz delerek, bir krema sıkacağı yardımıyla, dilerseniz de keserek bu krema ile doldurun
Sosu için ise krema ve çikolatayı benmari usulü eritip içine 1-2 damla dilediğiniz rengi elde edene kadar katıp karştırın Ben sosu servisten 2-3 saat önce döküyorum Korkmayın hamur yumuşamıyor
Afiyet olsun !
|
|
|