Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Kadayıf

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Kadayıf



Peynirli Kadayıf Tatlısı - Peynirli Kadayıf Nasıl Yapılır - Urfa Peynirli Kadayıfın Yapılışı
Malzemeler:


1,5 kilogram kadayıf teli

1 kilogram taze urfa peyniri

1 kilogram şeker

1/2 su bardağı gün pekmezi


Yapılışı:


Peynirler yıkanır ince ince doğranır

Bez üzerine alınarak suyu alınır

Kadayıf teli elle çekile çekile ufalanması sağlanır

Tepsi yağlanır, kadayıf teli ikiye bölünerek yarısı tepsinin dibine serilir, peynirler ince aralıklarla telin üzerine dizilir, ikinci yarısı da tepsiye konup elle bas tırılarak ezilir

Muhtelif yerlerine sade yağ gezdirilir

Pekmez hafif sulandırılarak kadayıfın üzerine konur

Ocaktan etrafına yağ vererek çevire çevire pişirilir

Tepsi tutulup diğer yarısı çevrilir

Şeker, 2 su bardağı su ile ocağa konur kaynayınca limon sıkılarak ocaktan alınır

Sıcakken soğumuş kadayıfa dökülüp servis yapılır

Şurup sıcak ise kadayıf soğuk olmalıdır

Aksi takdirde hamurlaşır


Not: Üst kısmının iyi kızarması için pekmez kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla