Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Panna Cotta (İtalyan Pudingi)

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Panna Cotta (İtalyan Pudingi)



MALZEMELER


125 gram krema

175 gram pudra şeker

2 adet jelatin


Ayva Salatası için:

2 adet ayva

yarım limon suyu

yarım limon kabuğu rendesi

yarım su bardağı şeker

1 fincan maraskino likörü



HAZIRLANIŞI


Öncelikle krema, pudra şekeri ve jelatin karıştırılarak, bir taşım kaynatacağız ve küçük krem karamel kalıplarının içini streçle kaplayıp, karışımımızı bu kalıplara doldurucağız En az 7-8 saat buzdolabında bekletmeliyiz

Bu arada biz, 2 adet ayvanın kabukları soyalım ve ayvaları küp küp doğrayalım

Üzerine limon suyu, toz şeker ve likörü döküp, limon kabuğu rendesini serpiştirelim


Servis tabağının etrafına ayva salatasını bir simit şeklinde dizelim Ortasına da buzdolabında dondurduğumuz panna cottalarımızı alıp, kalıbından çıkararak yerleştirelim Sıcak yaz günleri için ideal bir tatlıdır Afiyet olsun





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla