Konu
:
Ayvalı Panna Cotta (İtalyan Pudingi)
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Panna Cotta (İtalyan Pudingi)
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Panna Cotta (İtalyan Pudingi)
MALZEMELER
125 gram krema
175 gram pudra şeker
2 adet jelatin
Ayva Salatası için:
2 adet ayva
yarım limon suyu
yarım limon kabuğu rendesi
yarım su bardağı şeker
1 fincan maraskino likörü
HAZIRLANIŞI
Öncelikle krema, pudra şekeri ve jelatin karıştırılarak, bir taşım kaynatacağız ve küçük krem karamel kalıplarının içini streçle kaplayıp, karışımımızı bu kalıplara doldurucağız
En az 7-8 saat buzdolabında bekletmeliyiz
Bu arada biz, 2 adet ayvanın kabukları soyalım ve ayvaları küp küp doğrayalım
Üzerine limon suyu, toz şeker ve likörü döküp, limon kabuğu rendesini serpiştirelim
Servis tabağının etrafına ayva salatasını bir simit şeklinde dizelim
Ortasına da buzdolabında dondurduğumuz panna cottalarımızı alıp, kalıbından çıkararak yerleştirelim
Sıcak yaz günleri için ideal bir tatlıdır
Afiyet olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul