Konu
:
Jöle Sopranolar
Yalnız Mesajı Göster
Jöle Sopranolar
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Jöle Sopranolar
MALZEMELER
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 adet limon kabuğu rendesi
1 paket toz çilekli veya ahududu jöle
Meyve harcı için:
2 adet şeftali
2 adet orta boy tatlı elma
15-20 adet çilek veya 2 adet muz
(Ya da sizin damak zevkinize kalmış herhangi bir çeşit meyve olabilir)
Süslemek için:
8-10 top vanilyalı dondurma
HAZIRLANIŞI
Orta boy bir tencerenin içine su, toz şeker, limon kabuğu rendesini koyalım ve orta dereceli ateşin üzerine oturtalım
Öte yandan meyvelerimizi soyup, minik kuşbaşı et formunda küp küp doğrayalım
Üzerine kararmamaları için limon sıkıp, bir kenarda bekletelim
Bir taraftan da ortası delik kek kalıbını ya da ortası delik olmayan ama mutlaka kelepçeli olan bir kek kalıbını ortaya çıkaralım
Akan suyun altında kalıbın içini yıkar gibi ıslatalım
Bu arada ocaktaki şekerli suya bakalım
Kaynamaya başlayınca hemen içine toz jölemizi aktaralım ve ocağın altını kapatalım
Bu sıcaklık jöleyi eritmek için yeterlidir ancak sürekli karıştırarak da jöleyi iyice eritelim
Şimdi içini ıslattığımız kalıbın içine, meyveleri karıştırarak koyalım
Sonra üzerine biraz ılıklaşmış jöleyi boşaltıp, buzdolabına donmaya bırakalım
Yaklaşık 4-5 saat yeterlidir, ama siz iyisi mi bir gece bekletin
Ertesi gün kalıbın kelepçesini açıp, çok dikkatlice servis tabağına meyveli jöleyi oturtalım
Tıpkı pasta gibi dilimleyelim ve servis yapalım
Ama tepelerine bir top dondurma koymayı unutmayalım, afiyet olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul