Yalnız Mesajı Göster

Vejetaryen Sultan Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen Sultan Tatlısı



Vejeteryan Sultan Tatlısı Tarifi - Vejeteryan Sultan Tatlısı Yapılışı
1/2 kg kuru Türk kayısısı

1 bardak su

1 bardak şeker

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 bardak kremşanti veya kaymak


Kayısıları yıkayıp şeker ve limon suyu ile yumuşayana kadar kaynatın

İyice piştiklerinde yarım bardaklık kalın bir şurup kalmalı tencerede

Kayısıları alıp, içlerini kaymak veya iyice çırpılmış kremşanti ile doldurun ve dolaba koyun

İsterseniz kek dilimlerinin üstüne koyarak veya kendi başına öylece servis yapın

Bu tatlı Türk sultanlarının kahvaltıda veya öğün aralarında yedikleri tatlıdır



Vejetaryan Türk Mutfağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Alıntı Yaparak Cevapla