Konu: Saray Sarma
Yalnız Mesajı Göster

Saray Sarma

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saray Sarma



Malzemeler:

1 kg baklavalık un
1/2 kg buğday nişastası
4 adet yumurta
5 çay kaşığı tuz
1-15 su bardağı su
7 bardak dövülmüş antep fıstığı
Şerbeti malzemesi:

8 bardak şeker
12 su bardağı su


Yapılışı:

Bir kapta un, tuz ve yumurtaları birbuçuk bardak su ile yoğurun Yoğurduğunuz hamurları ceviz iriliğinde bezelere ayırın Bezeleri merdane ile küçük bir tabak büyüklüğünde açın15 dakika dinlendirin
Dinlendirdiğiniz hamurları 8'erli gruplar halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizin Bir oklava ile ince yufkalar açın Açtığınız yufkaların üzerine fıstık serpinYufkayı oklavaya sarıp kenarlardan büzün Büzdüğünüz yufkayı oklavadan bozmadan çıkararak fırın tepsisine dizin
Keskin bir bıçak yardımıyla 3 cm'lik dilimler halinde kesin Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın Bolca erittiğiniz tereyağını yufkaların üzerine dökün Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin
Şerbet için 8 bardak şeker ve 12 bardak suyu kaynatın Sonra sıcak tatlının üzerine dökün Soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla