Konu
:
Saray Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Saray Sarma
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray Sarma
Malzemeler:
1 kg baklavalık un
1/2 kg buğday nişastası
4 adet yumurta
5 çay kaşığı tuz
1-1
5 su bardağı su
7 bardak dövülmüş antep fıstığı
Şerbeti malzemesi:
8 bardak şeker
12 su bardağı su
Yapılışı:
Bir kapta un, tuz ve yumurtaları birbuçuk bardak su ile yoğurun
Yoğurduğunuz hamurları ceviz iriliğinde bezelere ayırın
Bezeleri merdane ile küçük bir tabak büyüklüğünde açın
15 dakika dinlendirin
Dinlendirdiğiniz hamurları 8'erli gruplar halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizin
Bir oklava ile ince yufkalar açın
Açtığınız yufkaların üzerine fıstık serpin
Yufkayı oklavaya sarıp kenarlardan büzün
Büzdüğünüz yufkayı oklavadan bozmadan çıkararak fırın tepsisine dizin
Keskin bir bıçak yardımıyla 3 cm'lik dilimler halinde kesin
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın
Bolca erittiğiniz tereyağını yufkaların üzerine dökün
Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin
Şerbet için 8 bardak şeker ve 12 bardak suyu kaynatın
Sonra sıcak tatlının üzerine dökün
Soğuduktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul