Konu
:
Beyaz Bülbül Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Beyaz Bülbül Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyaz Bülbül Tatlısı
Malzemeler
3 Adet yufka
125 gr margarin
1 Su bardağı badem
2 Çorba kaşığı tozşeker
1 Adet yumurta akı
1 Tatlı kaşığı tarçın
Bir tutam karanfil tozu
Şerbeti için :
3 Su bardağı tozşeker
3 Su bardağı su
Yarım limonun suyu
Süslemek için :
Hindistancevizi ve yeşil fıstık
Hazırlanışı
* Öncelikle şerbeti hazırlayın
* Bunun için su ve şekeri kaynatın
* Limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın
* Yufkaları düzgün bir zemine alıp önce dörde, sonra 8 eşit parçaya bölün
* Dövülmüş bademi, tozşeker ve yumurta akını karıştırın
* Bir tutam karanfil tozu ile tarçını ekleyin
* Bu harcı yufkaların geniş tarafına koyun
* Önce rulo şeklinde sarın, sonra gül şekli verin ve tepsiye dizin
* Erimiş margarini üzerlerine gezdirin
* Üzerini alüminyum folyo ile kapatın
* Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin
* Fırından alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirin
* Ortalarına gül suyu dökün
* Hindistancevizi ve yeşil fıstık ile süsleyip, servis yapın
* NOT : Arzuya göre ortalarına gül suyu dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul