Yalnız Mesajı Göster

Beyaz Bülbül Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyaz Bülbül Tatlısı



Malzemeler


3 Adet yufka

125 gr margarin

1 Su bardağı badem

2 Çorba kaşığı tozşeker

1 Adet yumurta akı

1 Tatlı kaşığı tarçın

Bir tutam karanfil tozu

Şerbeti için :

3 Su bardağı tozşeker

3 Su bardağı su

Yarım limonun suyu

Süslemek için :

Hindistancevizi ve yeşil fıstık

Hazırlanışı


* Öncelikle şerbeti hazırlayın

* Bunun için su ve şekeri kaynatın

* Limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın

* Yufkaları düzgün bir zemine alıp önce dörde, sonra 8 eşit parçaya bölün

* Dövülmüş bademi, tozşeker ve yumurta akını karıştırın

* Bir tutam karanfil tozu ile tarçını ekleyin

* Bu harcı yufkaların geniş tarafına koyun

* Önce rulo şeklinde sarın, sonra gül şekli verin ve tepsiye dizin

* Erimiş margarini üzerlerine gezdirin

* Üzerini alüminyum folyo ile kapatın

* Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin

* Fırından alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirin

* Ortalarına gül suyu dökün

* Hindistancevizi ve yeşil fıstık ile süsleyip, servis yapın

* NOT : Arzuya göre ortalarına gül suyu dökün

Alıntı Yaparak Cevapla