Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Un Helvası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Un Helvası



Malzemeler:


Yarım paket tereyağı

2 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

12 adet kuru kayısı

2 su bardağı süt
yapılışı

Un ve tereyağı orta ateşte un kahverengine yakın renk alana kadar kavrulur (20-25 dakika) Üzerine küp şeklinde doğranmış kayısı eklenir birkaç dakika daha kavrulur Ocak kapatılır Bu arada şeker ve süt iyice karıştırılır Kavrulmuş unun üzerine karıştırarak eklenir Ateş kısık konumda tekrar açılır Un suyunu çekene dek demlendirerek pişirilir Ilıyınca ıslatılmış kaşıkla alınır, servis tabağına konur

Alıntı Yaparak Cevapla