Konu
:
Kayısılı Un Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Un Helvası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Un Helvası
Malzemeler:
Yarım paket tereyağı
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
12 adet kuru kayısı
2 su bardağı süt
yapılışı
Un ve tereyağı orta ateşte un kahverengine yakın renk alana kadar kavrulur
(20-25 dakika) Üzerine küp şeklinde doğranmış kayısı eklenir birkaç dakika daha kavrulur
Ocak kapatılır
Bu arada şeker ve süt iyice karıştırılır
Kavrulmuş unun üzerine karıştırarak eklenir
Ateş kısık konumda tekrar açılır
Un suyunu çekene dek demlendirerek pişirilir
Ilıyınca ıslatılmış kaşıkla alınır, servis tabağına konur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul