Konu
:
Portakallı Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Baklava
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Baklava
Portakallı baklava - Portakal Tatlıları
MALZEMELER
20 adet hazır baklava hamuru
150 gr toz fıstık
2 adet portakal
4 bardak şeker
3 bardak su
200 gr tereyağı
YAPILIŞI
Öncelikle portakallar kabukları ile beraber küçük küçük doğranarak kaynar suda bir taşım kaynatılarak suyu süzülür
Bir bardak şeker eklenerek 20 dakika kadar pişirilir
Baklava hamurlarının üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek yufkalar ikişer ikişer ayrılır
Yufkaların üzerine toz fıstık serpilir ve portakallı içten yayılır
Bir merdaneye sarılan yufkalar büzülerek fırın tepsisine yerleştirilir
180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirilir
Diğer yandan 3 bardak şeker 3 bardak su ile kaynatılarak şurubumuz ılıtılır
Fırından çıkan baklavamızın üzerine şurubumuz ılık olarak dökülür ve 15 dakika kadar çektirildikten sonra servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul