Yalnız Mesajı Göster

Tahin Helvalı Yufka

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahin Helvalı Yufka



MALZEMELER


2 adet hazır yufka

3 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş-ılıtılmış)


İçinin harcı için gerekli olan malzemeler:

100 gr tahin helvası (kakaolu veya sade olabilir)

Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi


HAZIRLANIŞI


Mutfak tezgahının üzerine hazır yufkayı yayalım Üzerine 1,5 yemek kaşığı kadar eritilip, ılıtılmış tereyağını damla damla her tarafına gezdirelim Ya da bir pasta fırçası yardımıyla sürelim Üzerine ikinci yufkayı yayalım ve yine kalan yağı gezdirelim

Bir tarafta tahin helvasını derin bir kase içinde çatalla ezip, içine çekilmiş ceviz içini ekleyip, iyice karıştıralım


Daha sonra bu iç harcını yufkaların üzerine, her tarafına gelecek şekilde serpiştirelim Şimdi en önemli kısım olan yufkaları katlayıp şekil verme aşamasına geldik Yuvarlak formdaki yufkamızı tam bir kare şekline getireceğiz Dolayısıyla yufkanın dört bir ucunu, uçları birbirlerinin üzerine binecek şekilde üste katlayalım, yani ortada toplayalım


Böylece bir dosya kağıdı büyüklüğünde zarf elde etmiş olacağız Bu zarfın katlanan kısımlarından bıçakla keserek, 4 adet eşkenar üçgen şeklinde parça çıkaralım Bu parçaları yağsız teflon tavada arkalı önlü iyice kızartalım Sıcakken üzerlerine tereyağı sürüp hem rengini parlatıp, hem de yumuşatıp, lezzetlendirelim


Üzerlerine; 1 yemek kaşığı pudra şekeri ile 1 yemek kaşığı kakao tozunu harmanlayıp bir çay süzgecinin içine koyup böylece serpiştirebilirsiniz

Tatlımız servise hazırdır Yanına taze meyve, çilek, armut dilimleri veya bir top dondurma yakışır

Alıntı Yaparak Cevapla