06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahin Helvalı Yufka
MALZEMELER
2 adet hazır yufka
3 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş-ılıtılmış)
İçinin harcı için gerekli olan malzemeler:
100 gr tahin helvası (kakaolu veya sade olabilir)
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
HAZIRLANIŞI
Mutfak tezgahının üzerine hazır yufkayı yayalım Üzerine 1,5 yemek kaşığı kadar eritilip, ılıtılmış tereyağını damla damla her tarafına gezdirelim Ya da bir pasta fırçası yardımıyla sürelim Üzerine ikinci yufkayı yayalım ve yine kalan yağı gezdirelim
Bir tarafta tahin helvasını derin bir kase içinde çatalla ezip, içine çekilmiş ceviz içini ekleyip, iyice karıştıralım
Daha sonra bu iç harcını yufkaların üzerine, her tarafına gelecek şekilde serpiştirelim Şimdi en önemli kısım olan yufkaları katlayıp şekil verme aşamasına geldik Yuvarlak formdaki yufkamızı tam bir kare şekline getireceğiz Dolayısıyla yufkanın dört bir ucunu, uçları birbirlerinin üzerine binecek şekilde üste katlayalım, yani ortada toplayalım
Böylece bir dosya kağıdı büyüklüğünde zarf elde etmiş olacağız Bu zarfın katlanan kısımlarından bıçakla keserek, 4 adet eşkenar üçgen şeklinde parça çıkaralım Bu parçaları yağsız teflon tavada arkalı önlü iyice kızartalım Sıcakken üzerlerine tereyağı sürüp hem rengini parlatıp, hem de yumuşatıp, lezzetlendirelim
Üzerlerine; 1 yemek kaşığı pudra şekeri ile 1 yemek kaşığı kakao tozunu harmanlayıp bir çay süzgecinin içine koyup böylece serpiştirebilirsiniz
Tatlımız servise hazırdır Yanına taze meyve, çilek, armut dilimleri veya bir top dondurma yakışır
|
|
|