Yalnız Mesajı Göster

Pirinçli Kayısı Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Kayısı Tatlısı



malzemeler


Yarım kg kuru kayısı

1'er kahve fincanı pirinç

dövülmüş ceviz

kuru üzüm

2 kahve fincanı toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

tarifi


Pirinç ayıklanır, yıkanır Üzerine 1 su bardağı su konur Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir

Kayısılar çok iyi yıkanır Üzerine 1 su bardağı su konur Şişena kadar haşlanır

Haşlanmış pirinç, ceviz, kuru üzüm, tarçın ve 1 kahve fincanı şeker harmanlanır

Karışım ortadan açılmış kayısılara doldurulur Fırın kabına dizilir

Üzerine kayısının haşlandığı su ve kalan şeker konur

Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 15 dakika pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla