Konu
:
Pirinçli Kayısı Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Pirinçli Kayısı Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinçli Kayısı Tatlısı
malzemeler
Yarım kg kuru kayısı
1'er kahve fincanı pirinç
dövülmüş ceviz
kuru üzüm
2 kahve fincanı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
tarifi
Pirinç ayıklanır, yıkanır
Üzerine 1 su bardağı su konur
Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir
Kayısılar çok iyi yıkanır
Üzerine 1 su bardağı su konur
Şişena kadar haşlanır
Haşlanmış pirinç, ceviz, kuru üzüm, tarçın ve 1 kahve fincanı şeker harmanlanır
Karışım ortadan açılmış kayısılara doldurulur
Fırın kabına dizilir
Üzerine kayısının haşlandığı su ve kalan şeker konur
Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 15 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul