Yalnız Mesajı Göster

Türkmen Bıçak Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türkmen Bıçak Tatlısı



MALZEMELER


-1 Paket Margarin

-2 Su Bardağı Süt

-3 Su Barağı Un

-1 Adet Yumurta

Şerbet İçin:

-500 gr Şeker

-1,5 Su Bardağı Su

-1/2 Limonun Suyu


HAZIRLANIŞI


Önce şerbeti hazırlayınBunun için şeker ve 15 su bardağı suyu kaynatınLimon suyunu ilave edin

Derin bir kapta margarini eritin Sütü ekleyin Kaynadıktan sonra altını kapatınUnu azar azar ekleyinSürekli karıştırarak hamur yapın Hamur ılınınca,yumurtayı ekleyin İyice yoğurunHamuru fırın kabına yayın Elinizle düzeltinBıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirinFırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin 4 saat dinlendirip, servis yapın

AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla