Konu
:
Burgonya Usulü Elma
Yalnız Mesajı Göster
Burgonya Usulü Elma
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Burgonya Usulü Elma
elma tatlısı nasıl yapılır - fransız usulü elma tatlısıMalzemeler:
240 gr (1 su bardağı) şeker
2+1/2 su bardağı su
6 elma
Tarifi:
Büyük bir tencereye şekeri ve suyu koyup orta ateşte, şeker iyice eriyinceye kadar karıştırarak ısıtınız
Şeker eriyince karıştırmayı bırakıp 2 dakika kaynatınız
Elmaları soyup ortalarını çıkarınız
Soyulan elmaları şuruba oturtarak kararmamaları için üstlerine karışımdan gezdiriniz
Bütün elmalar tencereye konduktan sonra kapağını kapatıp, ateşi hafife getiriniz
Sık sık şurubu kaşıkla alıp üstlerinde gezdirerek, elmaları 10-15 dakika, biçimleri bozulmadan yumuşayıncaya kadar pişiriniz
(Fazla pişmemeleri için elmaları sık sık bir şişle kontrol ediniz
)
Tencereyi ateşten indirip elmaları şurup İçinde soğumaları için bir kenara bırakınız
Elmalar soğuyunca delikli bir kepçeyle bir servis tabağına aktarınız
Tabağı kapatıp bir kenara koyunuz
Tencereyi kapağı açık olarak yüksek ateşe oturtup şurubu 8-10 dakika, yarısını çekene kadar kaynatınız
Tencereyi ateşten indiriniz
Bir kenarda hafifçe soğuttuktan sonra şurubu elmaların üstüne dökünüz
Elma tabağını buzdolabına koyup soğuttuktan sonra servis ediniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul