06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Elma
elma tatlısı tarifi - fransız usulü elma tatlısı - ballı elma nasıl yapılırMalzemeler:
5 orta boy elma (soyulup ortaları çıkarılmış ve 4'er halkaya kesilmiş)
Şurubu:
125 gr (2/3 su bardağı) toz şeker
4 çorba kaşığı süzme bal
200 gr (1 su bardağı) su
2 limonun suyu
Kızartma hamuru:
125 gr (1 su bardağı) un
kahve kaşığının ucuyla tuz
2 tatlı kaşığı şeker
3 yumurtanın sarısı
3/4 su bardağı su
3 yumurtanın akı (iyice çırpılmış)
2-3 su bardağı rafine yağ
Üstünün süslemesi:
90 gr (3/4 su bardağı) pudra şekeri
1 limon (dilimlenmiş)
Tarifi:
Şurubu yapmak için büyük bir tencereye, şeker, bal ve suyu koyup, orta ateşte kaynatınız 5 dakika kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alarak limon suyunu ekleyiniz
Elma halkalarını şuruba atıp, tahta kaşıkla karıştırarak elmaları 1 saat şurupta bırakınız
Bu arada kızartma hamurunu yapmak için unu ve tuzu büyük bir kaseye eleyip 2 tatlı kaşığı şekeri ekleyiniz Tahta bir kaşıkla bulamaca yumurta sarılarını ve 3/4 su bardağı suyu çırparak katınız Madeni bir kaşıkla yumurta aklarını da bulamaca ekleyiniz
Bir delikli kepçeyle elma halkalarını şuruptan çıkarıp kızartma hamuruna iyice bulayınız
Büyük bir tencereyi 1/3'ine kadar rafine yağla doldurup orta ateşte 1 dakika, içine atılan küçük bir ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız
Elmaları, 2'şer-3'er tencereye atıp 2-3 dakika, elmalar gevrek ve pembe olana kadar kızartınız Elmaları yağdan alıp, kağıt peçete üstünde fazla yağlarını süzdürünüz
Geri kalan elmaları kızartırken, kızarmışları sıcak tutunuz
Pudra şekerini derin bir tabağa koyunuz Kızarmış elmaları pudra şekerine batırdıktan sonra, ısıtılmış bir servis tabağına diziniz
Limon dilimleriyle süsleyip hemen servis ediniz
alıntı
|
|
|