Konu
:
Yeşil Çaylı Krem Brule
Yalnız Mesajı Göster
Yeşil Çaylı Krem Brule
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yeşil Çaylı Krem Brule
kren brule nasıl yapılır - milföylü tatlı tarifiMalzemeler:
Krem brule için:
40 gr
taze zencefil
80 gr
şeker
700 ml
krema
5 poşet yeşil çay
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
Hamur şeritleri için:
2 yaprak milföy hamuru
40 gr
çekilmiş fındık
Kuşburnu marmeladı
Yapılışı:
Krem brüle için:
Zencefili soyup dilimleyin
40 gr
şeker, zencefil ve 400 ml
kremayı kısa bir süre kaynatın
Tencereyi ateşten alın
Çay poşetlerini ilave edin ve 6 dakika demlenmesi için bekletin
Çaylı kremayı süzgeçten geçirin
Yumurtalar, yumurta sarıları ve kalan kremayı bir kasede çırpın
Çaylı kremaya ilave edip iyice karıştırın
Çaylı krema karışımını 6 adet küçük fırın kabına doldurun
Derin bir fırın tepsisine kalıpları yerleştirin, tepsiyi kalıpların yarısına gelecek şekilde sıcak suyla doldurun
Önceden 160°C'de ısıtılmış fırının en alt rafında 50 dakika kadar pişirin
1 gece buzdolabında bekletin
Milföy hamurlarına kıyılmış fındık serpin ve merdane ile hafifçe üstünden geçin
Hamurlardan enlemesine 8 eşit şerit kesin
Şeritleri aralıkla fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin
Fırın kağıdıyla üstünü örtün ve bir tepsi ile ağırlık yapın
Önceden 200°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin
Fırından çıkartın ve soğuması için bekletin
Servis yapmadan hemen önce krem bruleye kalan şekeri serpin ve aynı ısıdaki fırında şekeri karamelize edin
Fındıklı milföy şeritlerine biraz kuşburnu marmeladı sürüp krem brulenin yanında servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul