Konu
:
Merengli Sütlaç
Yalnız Mesajı Göster
Merengli Sütlaç
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Merengli Sütlaç
Malzemeler:
1 litre süt
100 gram pirinç
150 gram esmer şeker
Mereng için:
2 yumurta akı
3 kahve fincanı esmer şeker
3 damla limon suyu
Yarım tutam tuz
Hazırlanışı:
Pirinçleri 1 gün önceden ıslatın, yarısını az suda haşlayın
Diğer yarısını blenderdan geçirin, sübye yapın veya hepsini birden haşlayıp yapabilirsiniz
Sütü kaynatın, haşlanmış pirinci süte ilave edin
Kaynamasından itibaren 15-20 dakika pişirin ve şekerini koyun
Şeker eriyinceye kadar karıştırın
Ardından limon suyu ve tuzu ekleyin
Sütlacı uygun kaselere paylaştırın ve soğumasını bekleyin
Esmer toz şekerle, yumurta aklarını mikserde çırpın
Bu arada 200 dereceye ayarladığınız fırını önceden ısıtmaya başlayın
Karışımı koyu krema kıvamına gelene kadar (yaklaşık 20 dakika) çırpın
Karışımı sütlacın üzerine yayın
Fırının derecesini 100'e düşürün, kapağı aralık kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika sütlaçları pişirin
Servise sunmadan önce üzerini çilekle süsleyin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul