Konu
:
Tavuk Göğsünden Kazandibi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Göğsünden Kazandibi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Göğsünden Kazandibi
Malzemeler (5 kişilik)
75 gr
tavuk göğüs eti
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
3 kahve fincanı subye
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Tavuk göğüs etini bir tencereye koyup, üzerini örtecek kadar su ile pişirin ve soğumaya bırakın
Daha sonra bir kaba soğuk su doldurup tavuk göğüs etini elinizle ovuşturarak küçük parçalara avımı
Bu işlemden sonra sütü geniş bir tencerede kaynatın
Süt kaynadıktan sonra tencereyi ateşten indirin ve küçük parçalara ayırdığınız tavuk göğüs etlerini bu kaynamış süte ilave edip 30 dakika bekletin
Bekleme işlemi bitince diğer malzemeleri de sütlü karışıma ilave edip 60 dakika kaynatın
Kaynama süresince sürekli karışımı karıştırın
Hazırladığınız bu karışımdan parçalar alıp bir tavada veya tepside kızartın
Daha sonra kızarttığınız karışımı rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın
Üzerini tarçınla süsleyip soğuk olarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul