Konu
:
Saray Büzmesi - Trabzon
Yalnız Mesajı Göster
Saray Büzmesi - Trabzon
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray Büzmesi - Trabzon
Saray Büzmesi - Beratiye'nin Mutfağı: Trabzon
Hamur Malzemeleri:
1 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
Şerbet için;
1
5 Bardak su
2
5 Bardak şeker
3
Yarımdan daha az limon
Malzemeler kaynatılarak şerbet yapılır ve soğutulur
Yapılışı: Malzemeler biraraya getirilerek yoğrulur, üzerine hamurun durumuna göre un ilave edilir kıvamına gelen hamur dinlendirilir
Küçük parçalara ayrılarak açma için tezgaha alınır
Hamur incecik açılır
2 kat ince baklavalık hamurun arasına bol fındık serpilir
Daha sonra hamur alttan üstten büzülerek ortada toparlanır
Ardından iri iri parçalara bölünerek tepsiye yerleştirilir
Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine eritilmiş tereyağı dökerek fırına verilir
Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülerek servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul