Yalnız Mesajı Göster

Saray Büzmesi - Trabzon

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saray Büzmesi - Trabzon



Saray Büzmesi - Beratiye'nin Mutfağı: Trabzon





Hamur Malzemeleri:


1 çay bardağı un

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı sirke


Şerbet için;


15 Bardak su

25 Bardak şeker

3Yarımdan daha az limon


Malzemeler kaynatılarak şerbet yapılır ve soğutulur


Yapılışı: Malzemeler biraraya getirilerek yoğrulur, üzerine hamurun durumuna göre un ilave edilir kıvamına gelen hamur dinlendirilir Küçük parçalara ayrılarak açma için tezgaha alınır Hamur incecik açılır


2 kat ince baklavalık hamurun arasına bol fındık serpilir Daha sonra hamur alttan üstten büzülerek ortada toparlanır Ardından iri iri parçalara bölünerek tepsiye yerleştirilir Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine eritilmiş tereyağı dökerek fırına verilir Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülerek servise sunulur


Alıntı Yaparak Cevapla