Konu
:
Oktay Usta Kalbura Bastı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Oktay Usta Kalbura Bastı Tarifi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oktay Usta Kalbura Bastı Tarifi
kalbura bastı nasıl yapılır - kalbura bastı tatlısıMalzemeler:
* 4 su b
un
* 200 gr
tereyağı
* Yarım çay b
Zeytinyağı
* 1 su b
pudra şekeri
* 2 çorba k
yoğurt
* 1 yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 kase ceviz
Şerbeti için:
* 4 su b
su
* 1 kg
toz şeker
* 1 dilim limon
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın
Üzerine tereyağı, zeytinyağı, pudra şekeri, yoğurt, 1 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu ilave edip tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun
Rendenin küçük tarafıyla hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle açın
Hamurun içine ceviz koyup kapatın
Bu şekilde hamurları fırın tepsisine alın
Öncden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin
Şerbeti için tencereye 4 su bardağı su ve 1 kg
toz şeker ilave edin
Üzerine 1 dilim limon ilave edip Şerbeti kaynatın
Kalbura bastıyı fırından çıkarttıktan sonra üzerine Şerbeti dökün
Şerbeti çektikten sonra servis edin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul