06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Çıtır
Malzeme
- Yarım paket Sana yağı
- 1 su bardağı esmer şeker
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- 3 buçuk su bardağı mısır gevreği
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı
Mısır gevreğini, küçük bir torbaya koyup, ufalayınız
Fındıkları iri olarak çekiniz
Yumurtayı bir kâseye kırıp, çatal yardımı ile çırpınız
Küçük bir tencerede, Sana yağını, esmer şekeri, pudra şekerini eritip, iyice karıştırınız Şekerler eridikten sonra ateşten alıp, soğutunuz
Ilınmış Sanalı-şekerli karışıma, ufalanmış mısır gevreklerini, çırpılmış yumurtayı, iri çekilmiş fındıkları, hindistan cevizini, vanilyayı, ilave edip, tahta bir kaşık ile karıştırınız
Tepsiye yağlı kâğıt yayıp, üzerine bir kaşık yardımı ile harçtan istediğiniz büyüklükte dökün
Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip, 5-10 dak arası soğuttuktan sonra servis ediniz
|
|
|