Konu
:
BAĞDAT TATLISI
Yalnız Mesajı Göster
BAĞDAT TATLISI
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
BAĞDAT TATLISI
BAĞDAT TATLISI
Kullanılacak malzeme:
1 kilo kuru kayısı,
4 bardak toz şekeri,
3/4 bardak dövülmüş badem içi,
3/4 bardak antepfıstığı,
3 yumurtanın akı,
1 lüle kaymak,
1/2 limon suyu,
1 çimdik tuz
Yapımı; Kuru kayısıların çekirdeklerini çıkardıktan sonra bunları bol suda yıkayıp tozlarını gidermeli
Dövülmüş antepfıstığını, 3/4 bardak toz şekerini ve dövülmüş badem içini iyice karıştırmalı
Beri yanda 3 1/4 bardak toz şekerini yarım limonun suyuyla birlikte ateşte kaynayan üç barc'ak suyun içine atmalı Şeker eriyinceye kadar şerbeti tahta bir kasıkla karıştırmalı
Sonra şurup iyice koyulaşınca yıkanmış ve kurulanmış kayısıları şerbetin içine atmalı
Tenceredekiler bir taşım kaynayınca bunları ateşten indirme ı Beri yanda pyrex bir çukur tabağa makas la kenarları süslü bir şekilde kesilmiş ıkı tabaka yağ kâğıdı oturtmalı Kevgirle bir kenarda soğumuş olan kaysıları şerbetiyle alıp kâğıdın üstüne bir sıra olarak dizmeli
Dövülmüş karışımdan serpereK bunların üstünü örttükten sonra bir sıra daha şerbetli kayısıdan döşemeli
Tekrar dövülmüş karışımdan serpmeli
Böylece beş - altı sıra şerbetli kayısı ve dövülmüş karışımdan serpmeli
En üste tekrar dövülmüş karışımdan serptikten sonra küçük parçalara doğranmış kaymağı yaymalı
3 yumurtanın akını 1 çimdik tuzla çırparak kar köpüğü durumuna getirmeli Sonra bu kar köpüğünü kaymağın üstüne ve kayısı tatlısının yan taraflarına sıvarcasına yaymalı
Pyrex kabı hemen orta ısılı fırına sokuo yumurta akları kızarıncaya kadar orada tutmalı
Tatlının üstü nar gibi kızarınca pyrex kabı fırından çıkarmalı, bir kenarda soğutmalı ve soğuk olarak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul