Konu: AYVA TATLISI
Yalnız Mesajı Göster

AYVA TATLISI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

AYVA TATLISI





Malzemeler:


6 adet ayva

4 su bardağı şeker

Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Bir çimdik tuz

İç malzemesi:


1 adet ayva

1 çorba kaşığı hindistan cevizi

1 çay bardağı ceviz

1 çorba kaşığı şeker

1 çay kaşığı tarçın

Üzerine


12 tatlı kaşığı kaymak
Yapılışı:


Ayvaları yıka, ikiye böl, kabuklarını soy çekirdekli bölümünü oy ve kararmaması için limonlu su dolu kabın içine at Diğerlerine de aynı işlemi uygula

Yayvan bir tencereyeayvaları diz

Bir tutam ayva kabuğu ve çekirdeklerinden içine at

1 su bardağı soğuk suyun içinde gıda boyasını incelt

Ayvaların üzerine tüm şekeri göbekleri öncelikli olmak üzere boşalt

Gıda boyalı suyu tencereye boşalt Ayvaların yarısını geçinceye kadar su ilave et

Ocakta yavaş yavaş ayvalar yumuşayıncaya kadar pişir

Bu arada iç malzemesini hazırlayalım: ayvayı rendeli ve diğer malzemeleride karıştır Ve ocakta kısık ateşte ayva suyunu salıp çekinceye kadar pişir Ocaktan soğuması için al

Ayvalar kıvamına geldikten sonra göbekleri yukarıya gelecek şekilde diz Şerbetin içinden kabukları ve çekirdeklerini al Ayva dizili tepsinin içine dök(tepsinin kenarları yüksek olsun)

İç malzemeden ayvaların cukur yerlerine paylaştır

Üzerlerine birer tatlı kaşığı kaymak koy Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla