Konu
:
AYVA TATLISI
Yalnız Mesajı Göster
AYVA TATLISI
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
AYVA TATLISI
Malzemeler:
6 adet ayva
4 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Bir çimdik tuz
İç malzemesi:
1 adet ayva
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 çay bardağı ceviz
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzerine
12 tatlı kaşığı kaymak
Yapılışı:
Ayvaları yıka, ikiye böl, kabuklarını soy çekirdekli bölümünü oy ve kararmaması için limonlu su dolu kabın içine at
Diğerlerine de aynı işlemi uygula
Yayvan bir tencereyeayvaları diz
Bir tutam ayva kabuğu ve çekirdeklerinden içine at
1 su bardağı soğuk suyun içinde gıda boyasını incelt
Ayvaların üzerine tüm şekeri göbekleri öncelikli olmak üzere boşalt
Gıda boyalı suyu tencereye boşalt
Ayvaların yarısını geçinceye kadar su ilave et
Ocakta yavaş yavaş ayvalar yumuşayıncaya kadar pişir
Bu arada iç malzemesini hazırlayalım: ayvayı rendeli ve diğer malzemeleride karıştır
Ve ocakta kısık ateşte ayva suyunu salıp çekinceye kadar pişir
Ocaktan soğuması için al
Ayvalar kıvamına geldikten sonra göbekleri yukarıya gelecek şekilde diz
Şerbetin içinden kabukları ve çekirdeklerini al
Ayva dizili tepsinin içine dök(tepsinin kenarları yüksek olsun)
İç malzemeden ayvaların cukur yerlerine paylaştır
Üzerlerine birer tatlı kaşığı kaymak koy
Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul