Konu
:
Antepfıstıklı Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Antepfıstıklı Kadayıf
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antepfıstıklı Kadayıf
kadayıf tarifleri - şerbetli tatlı tarifleri - antepfıstıklı kadayıf nasıl yapılır
Antepfıstıklı kadayıf malzemeleri
500 gr tel kadayıfı
3 su bardağı iri çekilmiş antepfıstığı
250 gr tereyağı
Şerbet için
4 su bardağı tozşeker
6 su bardağı su
2 çay kaşığı limon suyu
Üzeri için
1 çay bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
200 gr kaymak
Antepfıstıklı kadayıf hazırlanışı
Su ve şekeri tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin
Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Tereyağını eritin
Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elinizle didikleyerek tel tel ayırın
Üzerine tereyağını gezdirerek dökün
Kadayıfın yağı iyice çekmesi için elinizle iyice ovun
Kadayıfı ikiye ayırın
35 santimlik alüminyum tepsiyi yağlayın
Kadayıfın yarısını tepsinin alt kısmına elinizle bastırıp sıkıştırarak yayın
Üzerine cevizi serpiştirin
Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayıp elinizle iyice bastırarak yayın
180 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin
Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün
Tepsinin üzerini örtüp 1 saat bekletin
Fıstık ve kaymakla süsleyip servis yapın
Antepfıstıklı kadayıf artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul