Konu
:
Osmanlı Kolay Yoğurt Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Kolay Yoğurt Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Kolay Yoğurt Tatlısı
Kolay Yoğurt Tatlısı Tarifi - Kolay Yoğurt Tatlısı Yapılışı - Osmanlı Tarifleri
200 qr
net süzme yoğurt
200 gr
pudra şekeri
300 gr
un
2 çay kaşığı karbonat
7 bütün yumurta
Şurubu:
1 kg
şeker
700 gr
su
1/2 limon suyu
Şerbet malzemesi hep beraber 2 dakika kaynatıp içine 50 gram tereyağı ilâve edilip soğumaya bırakın
25 cm çapında bir tepsi içini yağlayıp ve hafif unlayın
Yoğurdu akşamdan bir beze veya bir tülbente koyunuz
Ağzını bağlıyarak asınız
Suyunun tamamen süzülmesini temin ediniz
Sonra bir kaba koyunuz, üzerine pudra şekeri ve karbonatı koyup 2 dakika karıştırınız
Yumurtaları karıştırarak teker teker ilâve edip yediriniz
Sonra ununu da ilâve edip çok karıştırmadan yediriniz, tepsiye boşaltıp pişiriniz
Fırından çıkar çıkmaz şurubunu döküp 30 dakika sonra arzu ettiğiniz biçimde dilim dilim kesip servis ediniz
Not: Tatlının şurubunu koyduktan sonra üstü kapalı olarak fırına sürerseniz 8- 10 dakika sonra şurubunu çekmiş olur ve daha güzel olur
Necip Usta
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul