Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Kolay Yoğurt Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Kolay Yoğurt Tatlısı



Kolay Yoğurt Tatlısı Tarifi - Kolay Yoğurt Tatlısı Yapılışı - Osmanlı Tarifleri

200 qr net süzme yoğurt

200 gr pudra şekeri

300 gr un

2 çay kaşığı karbonat

7 bütün yumurta

Şurubu:

1 kg şeker

700 gr su

1/2 limon suyu


Şerbet malzemesi hep beraber 2 dakika kaynatıp içine 50 gram tereyağı ilâve edilip soğumaya bırakın 25 cm çapında bir tepsi içini yağlayıp ve hafif unlayın

Yoğurdu akşamdan bir beze veya bir tülbente koyunuz Ağzını bağlıyarak asınız Suyunun tamamen süzülmesini temin ediniz Sonra bir kaba koyunuz, üzerine pudra şekeri ve karbonatı koyup 2 dakika karıştırınız Yumurtaları karıştırarak teker teker ilâve edip yediriniz Sonra ununu da ilâve edip çok karıştırmadan yediriniz, tepsiye boşaltıp pişiriniz Fırından çıkar çıkmaz şurubunu döküp 30 dakika sonra arzu ettiğiniz biçimde dilim dilim kesip servis ediniz


Not: Tatlının şurubunu koyduktan sonra üstü kapalı olarak fırına sürerseniz 8- 10 dakika sonra şurubunu çekmiş olur ve daha güzel olur


Necip Usta

Alıntı Yaparak Cevapla