Yalnız Mesajı Göster

Milföy Baklava

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföy Baklava



milföy tatlısı - milföyden baklava yapımı - milföylü tatlıMALZEMELER;


5 tane milföy,

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz,

1 tatlı kaşığı tarçın,


ŞERBETİ İÇİN;


1,5 su bardağı şeker,

2 su bardağı su,

bir kaç damla limon suyu


HAZIRLANIŞI:


Her zaman ki gibi önce şerbeti hazırlıyoruz ve ılımaya bırakıyoruzMilföyleri tezgaha serip üzerinden merdane ile bir-iki kez geçiyoruz(ki tatlımız ağır olmasın)Sonra dörde blüyoruzBir kasede karıştırdığımız ceviz ve tarçından bir tutam ekleyip köşelerinden bohça gibi birleştiriyoruzHepsini bu şekilde yapıp fırın tepsimize diziyoruzÖnceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruzFırından çıkarıp ılık şerbeti üzerine gezdirerek döküp sönmüş fırında bir süre bekletiyoruz

Daha sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla