Konu
:
Milföy Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Milföy Baklava
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföy Baklava
milföy tatlısı - milföyden baklava yapımı - milföylü tatlıMALZEMELER;
5 tane milföy,
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz,
1 tatlı kaşığı tarçın,
ŞERBETİ İÇİN;
1,5 su bardağı şeker,
2 su bardağı su,
bir kaç damla limon suyu
HAZIRLANIŞI:
Her zaman ki gibi önce şerbeti hazırlıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz
Milföyleri tezgaha serip üzerinden merdane ile bir-iki kez geçiyoruz(ki tatlımız ağır olmasın
)Sonra dörde blüyoruz
Bir kasede karıştırdığımız ceviz ve tarçından bir tutam ekleyip köşelerinden bohça gibi birleştiriyoruz
Hepsini bu şekilde yapıp fırın tepsimize diziyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz
Fırından çıkarıp ılık şerbeti üzerine gezdirerek döküp sönmüş fırında bir süre bekletiyoruz
Daha sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul