Konu
:
Osmanlı Lor Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Lor Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Lor Tatlısı
Lor Tatlısı - Lor Tatlısı Tarifi - Lor Tatlısı Yapılışı
250 gr
lor peyniri
250 gr
pudra şekeri
125 gr, tereyağı
3 adet yumurta
200 gr
un
100 gr
nişasta
2 kahve kaşığı dolusu karbonat
Şurubu:
1 kg
şeker
1+1/2 kg
su
1 limonun suyu
Şurup malzemesini hep beraber 2 kaynatın
50 cm çapında bir tepsiyi yağlayın
Lor peynirini bir elekten veya kalburdan geçiriniz
Bir mermerin veya bir tepsinin içinde pudra şekeri ile tereyağını iyice karıştırıp peyniri ilâve ediniz
2 dakika kadar karıştırdıktan sonra yumurtaları teker teker kırıp yedirerek nişasta, un ve karbonatı ilâve ediniz
Fazla karıştırmadan yediriniz
Sonra hamuru bir yere toplayıp elinize 2 tatlı kaşığı alınız
Kaşığın birisi ile bir kaşık hamur alıp, diğer kaşıkla kaşığın içindeki hamuru sıyırarak alınız, hamur yumurta şeklinde olmalıdır ve tepsiye kenardan başlıyarak diziniz
Hepsini üçer santim ara ile dizip pişirdikten sonra hemen kaynar olarak şurubunu dökünüz
Gayet ağır ateşte gayet hafif kaynatarak bir iki defada alt üst ederek şurubun 3/4'ünü çektirip ateşten alınız
Soğuyunca servis ediniz
Necip Usta
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul