Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Lor Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Lor Tatlısı



Lor Tatlısı - Lor Tatlısı Tarifi - Lor Tatlısı Yapılışı

250 gr lor peyniri

250 gr pudra şekeri

125 gr, tereyağı

3 adet yumurta

200 gr un

100 gr nişasta

2 kahve kaşığı dolusu karbonat

Şurubu:

1 kg şeker

1+1/2 kg su

1 limonun suyu


Şurup malzemesini hep beraber 2 kaynatın 50 cm çapında bir tepsiyi yağlayın

Lor peynirini bir elekten veya kalburdan geçiriniz Bir mermerin veya bir tepsinin içinde pudra şekeri ile tereyağını iyice karıştırıp peyniri ilâve ediniz 2 dakika kadar karıştırdıktan sonra yumurtaları teker teker kırıp yedirerek nişasta, un ve karbonatı ilâve ediniz Fazla karıştırmadan yediriniz Sonra hamuru bir yere toplayıp elinize 2 tatlı kaşığı alınız

Kaşığın birisi ile bir kaşık hamur alıp, diğer kaşıkla kaşığın içindeki hamuru sıyırarak alınız, hamur yumurta şeklinde olmalıdır ve tepsiye kenardan başlıyarak diziniz Hepsini üçer santim ara ile dizip pişirdikten sonra hemen kaynar olarak şurubunu dökünüz

Gayet ağır ateşte gayet hafif kaynatarak bir iki defada alt üst ederek şurubun 3/4'ünü çektirip ateşten alınız Soğuyunca servis ediniz



Necip Usta

Alıntı Yaparak Cevapla