Yalnız Mesajı Göster

İrlanda Usulü Puding

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrlanda Usulü Puding



irlanda pudingi - bademli puding - bisküvili puding - çikolatalı pudingMalzemeler:


125 gr (8 çorba kaşığı) + 3 tatlı kaşığı tereyağ (yumuşatılmış)

125 gr (1/2 su bardağı) + 1 çorba kaşığı şeker

90 gr acı (bitter) çikolata (küçük parçalara bölünmüş)

6 yumurtanın sarısı

125 gr (2/3 su bardağı) badem (dövülmüş)

6 bayat parmak bisküvisi (ufalanmış)

6 yumurtanın akı (sertleşene kadar çırpılmış)

Sosu:

60 gr (4 çorba kaşıdı) tuzsuz tereyağı

125 gr (1/2 su bardağı) şeker

125 gr acı (bitter) çikolata (küçük parçalara bölünmüş)

1/4 su bardağı su

1/4 su bardağı süt


Tarifi:


5 su bardağı su alan bir puding kalıbını, 2 tatlı kaşığı tereyağla yağlayınız 1 çorba kaşığı şekeri serpip, kalıbı sallayarak şekerin her tarafa dağılmasını sağlayınız Kalıbı ters çevirip, fazla şekeri silkeleyerek atınız


Çikolatayı ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, çok az su ekleyerek, cam kabı içi yarıya kadar kaynar su dolu bir tencereye yerleştiriniz Tencereyi ateşe oturtup, çikolatayı arasıra karıştırarak eritiniz Tencereyi ateşten alıp, kabı içinden çıkararak, çikolatayı ılınmaya bırakınız


Büyük bir kapta 125 gr (8 çorba kaşığı) yağ ve kalan 125 gr (1/2 su bardamı) şekeri tahta bir kaşıkla, köpük köpük olana kadar dövünüz Yumurta sarılarını ve ılınmış çikolatayı ekleyerek, dövmeye devam ediniz Madeni bir kaşıkla, dövülmüş bademleri ve ufalanmış parmak bisküvilerini katıp, karıştırınız

Dikkatlice yumurta aklarını da katıp, karıştırdıktan sonra, karışımı puding kalıbına kaşıkla boşaltınız


Bir tencereyi yarıdan fazla suyla doldurup, suyu kaynatınız

Kalıbın üstünden 10 cm daha geniş bir yağlı kağıt kesiniz Kalan 1 tatlı kaşığı yağla, kağıdın bir yüzünü yağlayınız Alüminyum kağıdından aynı boyda bir daire kesiniz Kağıdın yağlanmamış kısmı alüminyum kağıdın üstüne gelecek biçimde, ikisini üst üste koyunuz


Alüminyum kağıt üste gelecek biçimde, daireleri puding kalıbının üstüne yerleştirip, iplikle çepeçevre sıkıca bağlayınız

Puding kalıbını tencereye yerleştiriniz Pudingi orta ateşte (tenceredeki su seviyesi düştükçe sıcak su ekleyerek) 1 saat pişiriniz


Bu arada sosu hazırlamak için, tereyağı ve şekeri küçük bir tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak eritiniz Şeker ve tereyağ birbirine iyice karışınca, tencereyi ateşten alınız


Ateşe dayanıklı bir cam kabın içine çok az su ile çikolatayı koyup, cam kabı içi yarıya kadar kaynar su doldurulmuş bir tencereye yerleştiriniz Tencereyi orta ateşe oturtup, arasıra karıştırarak çikolatayı eritiniz Şeker, tereyağı karışımını ekleyip karıştırınız Sürekli karıştırarak suyu ve sütü katıp, karıştırdıktan sonra, tencereyi ateşten alarak, kabı tencereden çıkarınız


Pudingin piştiği tencereyi ateşten alınız Pudingi tencereden çıkarıp, üstündeki kağıtları atınız Bir servis tabağını puding kalıbının üstüne koyup, kalıbı ters yüz ediniz Puding servis tabağına çıkınca, sosunu üstüne dökerek servis ediniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla