Konu
:
Mandalina Soslu Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Mandalina Soslu Muhallebi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mandalina Soslu Muhallebi
10 kişilik gerekli malzeme:
8 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
50 gr tereyağı
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı çekilmiş badem
4 çorba kaşığı su
Mandalina sosu için:
5 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
2 su bardağı su
6 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı kıyılmış mandalina kabuğu
Süsleme için:
Mandalina dilimleri
Mandalina kabuğu şekerlemesi
Tarifi:
Derin bir kapta yumurta sarıları ve tozşekeri mikserle 3 dakika çırpın
Ayrı bir kapta buğday nişastasını 4 kaşık suyla ezip karışıma ekleyin
Un ve vanilyayı ilave edin
Üzerine sütü üzerine döküp düzgün bir karışım elde edinceye kadar çırpın
Hazırladığınız karışımı derin bir tencerede kısık ateşte karıştırarak pişirin
Muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayınca badem ve tereyağını ekleyip karıştırın
Muhallebiyi karıştırmadan birkaç dakika daha pişirin
Ocaktan alıp üzeri kaymak tutmaması için soğuyuncaya kadar mikserle çırpın
Kaselerin yarısına gelecek şekilde paylaştırın
Buzlukta 5 dakika bekletin
Sos için, mandalina suyu, su, nişasta, mandalina kabuğu ve şekeri tencerede karıştırın
Kısık ateşte devamlı karıştırarak pelte kıvamında pişirin
Soğuyunca katılaşan muhallebinin üzerine paylaştırın
Katılaşması için buzlukta 5 dakika bekletin
Malzeme bitene kadar işemi sürdürün
Kaselerin üzerlerini mandalina kabuğu şekerlemesi ile süsleyip servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul