Yalnız Mesajı Göster

Fıstıklı Burma

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Burma



şerbetli tatlılar - burma tatlısı nasıl yapılır - fıstıklı burma tatlısı tarifi

Fıstıklı burma malzemeleri


10 baklava yufkası


15 su bardağı toz Antep fıstığı


160 gr tereyağı

Şerbeti için


45 su bardağı toz şeker


4 su bardağı su


Yarım limonun suyu

Üzeri için


Toz Antep fıstığı

Fıstıklı burma hazırlanışı


Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın


Baklava yufkalarını ortadan ikiye kesin Yarısının üzerine fırçayla tereyağı sürüp diğer yarısını üzerlerine serin Her bir parçanın üzerine bolca toz fıstık serpiştirin


Oklava ile rulo şeklinde sarıp iki ucundan ortaya doğru iterek büzün ve oklavadan dikkatlice çıkartın


Fırın tepsisine tereyağı sürüp burmaları tepsiye dizin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin


Tatlıyı fırından çıkartıp 2 dakika beklettikten sonra şerbeti üzerine gezdirin 30-40 dakika dinlendirdikten sonra üzerine toz fıstık serpiştirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla