Konu
:
Fıstıklı Burma
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Burma
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Burma
şerbetli tatlılar - burma tatlısı nasıl yapılır - fıstıklı burma tatlısı tarifi
Fıstıklı burma malzemeleri
10 baklava yufkası
1
5 su bardağı toz Antep fıstığı
160 gr tereyağı
Şerbeti için
4
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzeri için
Toz Antep fıstığı
Fıstıklı burma hazırlanışı
Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın
Baklava yufkalarını ortadan ikiye kesin
Yarısının üzerine fırçayla tereyağı sürüp diğer yarısını üzerlerine serin
Her bir parçanın üzerine bolca toz fıstık serpiştirin
Oklava ile rulo şeklinde sarıp iki ucundan ortaya doğru iterek büzün ve oklavadan dikkatlice çıkartın
Fırın tepsisine tereyağı sürüp burmaları tepsiye dizin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Tatlıyı fırından çıkartıp 2 dakika beklettikten sonra şerbeti üzerine gezdirin
30-40 dakika dinlendirdikten sonra üzerine toz fıstık serpiştirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul