Konu
:
Fransız Usulü Krem Karamel
Yalnız Mesajı Göster
Fransız Usulü Krem Karamel
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fransız Usulü Krem Karamel
krem karamel nasıl yapılır - fransız mutfağından krem karamel tarifiMalzemeler:
1 paket vanilya
1/2 lt
süt
1 fiske tuz
4 yumurta
75 gr
şeker
Yapılışı:
Bir kase içinde yumurta ve şekeri iyice çarpınız
Diğer tarafta vanilyalı sütü ateşte kaynatınız
Bir önceki karışıma azar azar ilâve ediniz
İnce süzgeçten geçiriniz
Arzu ettiğiniz bir kalıbın dibine biraz toz şeker koyarak şekeri karamelize ediniz
(Yakınız) Kahve renginde
Bu kalıbın içine yukarıda çalışılan karışımı boşaltınız
Orta ısı derecesinde fırında ben nıari suyu içinde pişiriniz
Not: Derin ve geniş bir kalıba su konur kaynatılır pişirilecek krema kalıbı ile beraber bu suyun içine oturtulur
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul