Yalnız Mesajı Göster

Pekmezli Havuç

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Havuç



Malzemesi:

1/2 kg havuç
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı
2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı şeker veya üzüm pekmezi



Hazırlanışı:

Havuçların kabuklarını soyun, yıkayın, dilim dilim doğrayın ve tencereye dizin Suyunu koyup kapağını örtün Kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık otuz dakika pişirin Yağ ve pirinci ilave edin 15-20 dakika sonra pirinçler pişince, şeker veya pekmezi dökün 5-10 dakika sonra suyunu çekince ateşten alın Tencerede on dakika dinlendirin Tabağa alıp sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla