Konu
:
Pekmezli Havuç
Yalnız Mesajı Göster
Pekmezli Havuç
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pekmezli Havuç
Malzemesi:
1/2 kg havuç
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı
2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı şeker veya üzüm pekmezi
Hazırlanışı:
Havuçların kabuklarını soyun, yıkayın, dilim dilim doğrayın ve tencereye dizin
Suyunu koyup kapağını örtün
Kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık otuz dakika pişirin
Yağ ve pirinci ilave edin
15-20 dakika sonra pirinçler pişince, şeker veya pekmezi dökün
5-10 dakika sonra suyunu çekince ateşten alın
Tencerede on dakika dinlendirin
Tabağa alıp sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul