Konu
:
Terkib-i Çeşmi Şir (Aslan Gözü Helvası)
Yalnız Mesajı Göster
Terkib-i Çeşmi Şir (Aslan Gözü Helvası)
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terkib-i Çeşmi Şir (Aslan Gözü Helvası)
Malzemeler :
8 su bardağı süt
4 su bardağı süzme bal
4 su bardağı pirinçunu
2 su bardağı tuzsuz tereyağı
2 su bardağı badem içi
1/2 kg kaymak
Hazırlanışı :
Sütü bir tencerede, balı da başka bir tencerede kısık ateşte kaynatın
Sütün kesilmemesine balın da ağdalanmamasına dikkat edin
Kaynamış sütü ve balı sıcaklıklarını korumaları için çok kısık ateşte bekletin
Dibi yuvarlak, yayvan bir tencerede tereyağını eritin
Erittiğiniz yağa pirinç ununu ekleyerek bir süre karıştırın
Kıvamına geldiğinde sıcak sütü ve sıcak balı azar azar dökerek karıştırmaya devam edin
Koyu bir hamur haline getirin
Hamur, çektiği yağı bırakmaya başlayıncaya kadar pişirmeye devam edin
Piştikten sonra helvayı içi yağlanmış bir bakır tepsiye alın ve elinizle düzelterek yayın
Helva soğuyunca dilimleyip servis tabağına alın
Helva dilimlerinin üzerine birer parça kaymak yerleştirin
Bademlerle süsleyip servis yapın
Osmanlı yemeklerinden bir tarif arkadaşlar
Hiç yedin mi ? derseniz
ııhh derim
Bi yapın da yiyelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul